Mitoman Kime Denir, Mitomani Nasıl Anlaşılır?

Mitoman Kime Denir?
Mitoman Kime Denir?

Mitomani hastalığı nasıl anlaşılır, mitoman kime denir, mitomani anlamı, mitomani hastalığı nedenleri, mitomani hastalığı nasıl tedavi edilir, yalan söyleme hastalığı belirtileri nelerdir, mitomani tedavisi nasıl yapılır, Yalan söyleme hastalığı kimlerde görülür sorularının cevaplarını sizler için araştırdık. Mitoman kime denir diye merak edenler için en kısa cevap yalan söyleme hastasına denir, şeklinde olacaktır. 

Mitoman Kime Denir?

İlginç bir psikolojik hastalıktan söz edelim: Mitomani. Türkçesi Yalan Söyleme Hastalığı. Peki yalan söyleme hastalığı nedir? Yalan söyleme hastası birini nasıl tanırsınız. Yalan söyleme hastalığının belirtileri ve tedavi yöntemleri neler? Mitomani için bir ilaç tedavisi var mı? Mitomani hastalarının hayat içerisinde yaşadıkları zorluklar neler? Kimler mitomani hastası olmaya daha yatkındır? Gibi pek çok soruyu akla getiren bir hastalıkla karşı karşıyayız.

Öncelikle şunu söyleyelim ki bu modern zamanların bir getirisi olan hastalıklardan değil. Psikolojik boyutuyla tanısı konulmuş olmasa da insana yüzyıllardır eşlik eden bir rahatsızlık. Fakat yaygın olmadığı ve fiziki, biyolojik bir hastalık sınıfında bulunmadığı için kulak arkası edilen türden de diyebiliriz.

Mitomani, aslında bir tür kötü alışkanlık olarak başlıyor. Yani birden bire grip oldum, gibi bir durum söz konusu değil. Tamamen psikolojik bir problem ya da problemler yansıması yani. Önce şu sorunun cevaplanması gerek sanıyoruz. İnsan neden yalan söyler? Evet herkes az ya da çok pembe ya da siyah yalanlar söylüyor, bu inkar edilemez. Peki neden? Yalan bir ihtiyaç mı, bir sığınak mı, bir silah mı? İnsan kendisini zor duruma sokacak problemlere hızlı ve kısa vadeli çözümler bulmak için yalana başvurabilir. Durumunu iyileştirmek için yalana başvurabilir. Öne çıkmak, dikkat çekmek için yalan söyleyebilir… Sebepler elbette ki çoğaltılabilir.

 

Mitomani Hastalığı Belirtileri ve Nedenleri 

Fakat biz şuna dikkat çekelim. Bu küçük büyük yalanlara kendinizi fazla alıştırırsanız siz de mitomani hastası olabilirsiniz. Evet, mitomani hastası olmak için öyle büyük travmatik şeyler yaşamanız gerekmiyor. Sıradan bir insan, kendini yalan söylemeye bir kere alıştırdığında bunun bazen önü alınamayan bir alışkanlığa dönüştüğünü görebiliriz.

Yalan söyleme hastalarına mitoman deniliyor. Ve başlangıçta dikkat merkezi olmak için söyledikleri yalanlara zamanla kendileri de inanır hale geliyorlar. İşte işler bu noktada daha da karmaşık ve çözümsüz bir noktaya ilerliyor. Çünkü bu insanları bir hastalık sahibi olduklarına ikna etmeniz çok zor. Yalan söylemeyi bir yaşam şekline dönüştüren ve bu yalanların hayali gerçeğinde yaşayan birine psikolojik tedavi alması gerektiğini anlatmak için profesyonel yardım almanız gerek.

Peki her yalan söyleyen öyle hemen yalan söyleme hastası mı oluyor? Tabi ki hayır. Her psikolojik problem gibi mitomani hastalığının gelişmesini tetikleyen pek çok etken var. İşte onlardan bazıları;

• Kişilik bozukluğu
Asosyallik
• Histerik ruh yapısı
Narsistik kişilik özelliklerine sahip olmak
• Özellikle çocuk yaşlarda istismara uğramış olmak

Bu gibi etkenlerle gelişen mitomaniden kurtulmak için öncelikle tek başına psikoterapi yardımı verilir. Bunun yeterli gelmediği durumlarda ise hasta, hekimin uygun göreceği şekilde ilaç tedavisi ile desteklenir. Önemli olan hastalığın aslı sebebini doğru tespit ve bu tespite yönelik psikolojik onarım sürecine girebilmektir. Uzman doktorlar, psikolog ve psikiyatrlar bu konuda kalıcı tedavinin mümkün olduğunu ifade etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
harika
Harika
Mitoman Kime Denir, Mitomani Nasıl Anlaşılır?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Web Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!