Silahlı Özel Güvenlik Olma Şartları Nelerdir?

Silahlı Özel Güvenlik Olma Şartları Nelerdir
Silahlı Özel Güvenlik Olma Şartları Nelerdir

Özel Güvenlik sektörü ülkemizde sıkça tercih edilmektedir. Özel Güvenlik olmanın belli başlı şartları mevcuttur. Silahlı Özel Güvenlik olmak için ise aranan şartları aşağıda sizlere sıraladık. Özel Güvenlik olmak için Güvenlik Tedbirleri Dersi, Temel İlk Yardım Bilgisi, Genel Kollukla İlişkiler Dersi, Kalabalık Yönetimi Dersi, Kişi Koruma Dersi, Etkili İletişim Dersi, Silah Atış ve Eğitim Dersi alacağınız eğitim kapsamında yer alır. Peki Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi Nasıl Olunur? Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi Olma Şartları Nelerdir?

Eğer ilk defa bir özel güvenlik sertifikası almak isterseniz muhakkak silahlı özel güvenlik belgesi almanızı öneririz. Silahlı özel güvenlik belgesine sahip olduğunuz zaman hem çalıştığınız yerde maaşınız yüksek hem de iş bulma konularında her zaman bir adım önde olacağınızı söyleyebiliriz. Silahlı özel güvenlik olmanız durumda Banka veya Resmî Kurumlarda iş bulma imkânınız artmaktadır.

Öncelikle silahlı özel güvenlik görevlisi olmak için herhangi bir ilde resmi ve sertifika veren bir eğitim kurumuna kayıt yaptırmanız gerekiyor. Peki Silahlı Özel Güvenlik Olma Şartları Nelerdir, bu durum 5188 sayılı kanunda açıkça belirtilmiştir.

Silahlı Özel Güvenlik Olma Şatları Nelerdir?

5188 sayılı Kanunun 10’uncu maddesi gereğince özel güvenlik görevlilerinde aşağıdaki şartlar aranır;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Silahsız olarak görev yapacaklar için en az sekiz yıllık ilköğretim veya ortaokul; silahlı olarak görev yapacaklar için en az lise veya dengi okul mezunu olmak.
  • 18 yaşını doldurmuş olmak.
  • 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile;

1) Kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak.

2) Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, özel hayata ve hayatın gizli alanına ve cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu veya uyarıcı madde suçları, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık ve fuhuş suçlarından mahkûm olmamak.

3) Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, özel hayata ve hayatın gizli alanına, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu veya uyarıcı madde suçlarından dolayı hakkında devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak.

  • Görevin yapılmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile engelli bulunmamak.
  • 14’üncü maddede belirtilen özel güvenlik temel eğitimini başarıyla tamamlamış olmak.
  • Güvenlik soruşturması olumlu olmak.

Yukarıda ki şartları taşıdığınızdan eminseniz bir özel güvenlik eğitimi veren kuruma kayıt yaptırabilirsiniz. Peki kayıt olurken hangi belgeleri hazır etmemiz gerekiyor.

Kursa katılmak için ise gerekli olan evraklar şunlardır;

  • 1 Adet Diploma Fotokopisi
  • 4 Adet Vesikalık Fotoğraf
  • İkametgâh Belgesi (Muhtardan)
  • Kimlik Fotokopisi

Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi Kimdir?

Silahlı özel güvelik görevlisi, çalıştığı iş yerinde, kıymetli varlıkları ve çalışanları koruyan bir meslek çalışanıdır. Silahlı özel güvenlik görevlisinin temel amacı her türlü tehlike durumunda önleyici rol üstlenen, çalıştığı yerin can ve mal güvenliğini sağlayan, herhangi bir olay karşısında kendisine verilen yetkileri kullanarak kolluk görevlileri ile irtibat sağlayan bir güvenlik elemanıdır.

Bir özel güvenlik görevlisi iyi bir eğitimden geçmektedir. Hem hukuki hem de fiziki olarak yeterli ve donanımlı bir şekilde görevlerini ifa etme yeteneğine sahip olmalıdırlar. Bu yüzden meslek hayatı boyunca spor yapmaları, sorumlu oldukları kanun ve yönetmelikleri bilmeleri gerekir.

Silahlı Özel Güvenlik Görevlisinin Başlıca Görevleri Nelerdir?

Silahlı güvenlik görevlisinin en temel görevi, kişi ve kurumların emniyetini sağlamaktır. Korumakla yükümlü olduğu kişileri, kurumları, varlıkları güvende tutmak mesleğinin en temel amacıdır.

-Güvenliğini sağladıkları kişilere veya alanlara karşı oluşabilecek tehditlere karşı önlem almak,

-Tehdit anında saldırganı suçu işlemekten vazgeçirmeye çalışmak,

-Saldırgana karşı caydırıcılık sağlanamazsa doğrudan müdahale etmek ve saldırganı yakalamak,

-Suça konu olabilecek delilleri muhafaza ederek kolluk kuvvetlerine teslim etmek,

-Suç unsuru oluştuğunda kolluk kuvvetlerine olay yerini incelerken yardım etmek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
harika
Harika
Silahlı Özel Güvenlik Olma Şartları Nelerdir?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Web Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!