1. Haberler
  2. Gündem
  3. 2021 Ocak Ayı Önemli Günler ve Haftalar

2021 Ocak Ayı Önemli Günler ve Haftalar

2021 Ocak Ayı Önemli Günler ve Haftalar
2021 Ocak Ayı Önemli Günler ve Haftalar

Sayfa İçeriği; 2021 Ocak Ayı Önemli Günler ve Haftalar ile birlikte bu haftaların önemi hakkında da kısa açıklayıcı bilgiler hazırladık. 

2021 Önemli Günler ve Haftalar ve Günler

Mersin’in Fransız işgalinden kurtuluşu (1922) -(3 Ocak)

Dünya’nın Güneş’e en yakın olduğu gün (Günberi) -(3 Ocak)

Diyarbakır’da Süleyman Nazif’i Anma Günü -(4 Ocak)

Adana’nın ve Tarsus’un Fransız işgalinden kurtuluşu (1922) – (5 Ocak)

Osmaniye’nin Fransız işgalinden kurtuluşu (1922) -(7 Ocak)

Hatay’ın Erzin ilçesinin Fransız işgalinden kurtuluşu (1922) -(8 Ocak)

Fırtına : Zemheri Fırtınasının Başlangıcı -(8 Ocak)

Türkiye Çalışan Gazeteciler Günü -(10 Ocak)

Dünya Hijyen Günü -(16 Ocak)

Basın Onur Günü -(16 Ocak)

4-10 Ocak Veremle Savaş Eğitimi Haftası ve Önemi

Verem hastalığına dikkat çekmek için ve insanları bilinçlendirmek amacıyla Sağlık Bakanlığı her yıl ocak ayının ilk haftasını Veremle Savaş Eğitimi Haftası ilan edilmiştir. 2021 yılında 4 Ocak Pazartesi ile 10 Ocak Pazar günlerini içine alan hafta Veremle Savaş Eğitimi Haftasıdır.

11-18 Ocak Enerji Tasarrufu Haftası ve Önemi

Günümüzün en önemli ihtiyaçlarından olan ve aşırı kullanma ile gelecek nesilleri zor durumda bırakacak olan enerjinin gereği kadar ve bilinçli kullanılmasının sağlanması amacıyla ülkemizde her yıl 11-18 Ocak tarihleri arasında Enerji Tasarrufu Haftası kutlanmaktadır. Bu haftayı en iyi anlatan özlü sözlerden biri de “En ucuz enerji, tasarruf edilen enerjidir”.

7-14 Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası ve Önemi

Toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl dünyada 7-14 Ocak tarihleri arası Beyaz Baston Körler Haftası olarak anılmaktadır. Beyaz Baston, 1921 yılında Londra’da trafik kazası sonucu görme yetisini kaybeden bir fotoğraf sanatçısı, dış dünyanın kendisini fark etmesi ve dikkat çekmesi için bastonunu beyaza boyayarak dolaşmaya başlar.

Bu deneyim o denli başarılı olur ki, 1931′de Fransız Körler Örgütü, körlerin bastonunun beyaza boyanmasını ve beyaz baston adıyla simgeleştirilmesini kararlaştırır. Ve bu simgeyle beraber Dünyada her yıl ocak ayının ikinci haftası olan 7-14 Ocak tarihleri ‘Beyaz Baston Körler Haftası’ olarak kabul edilerek, resmi ve sivil çeşitli kuruluşlar yaptıkları etkinliklerle göz sağlığının önemini vurgulamakta, görme özürlü kişilerin bu durumdan kaynaklanan sorunlarına çözüm yolları araştırılmaktadır.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve Önemi

Çalışan gazeteciler günü, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 1961’den beri 10 Ocak günü düzenlenen Türkiye’ye özgü bir kutlama gündür.

10 Ocak İdareciler Günü ve Önemi

10 Ocak 1971 yılında Mülki İdare Amirleri sınıfının ihdası ile yapılan ilk mesleki toplantı başlangıç kabul edilerek, Türk İdareciler Derneği tarafından 1978 yılı Genel Kurulu’nda 10 Ocak tarihi, ‘İdareciler Günü‘ olarak kabul edilmiştir

25-31 Ocak Dünya Cüzzam (Lepra) Günü ve Haftası ve Önemi

Lepra hastalığına karşı toplum tarafından oluşmuş yanlış inançların önlenmesi ve erken teşhis edilmesini sağlamak amacıyla her yıl ocak ayının son pazar günü Dünya Cüzzam Günü ve ocak ayının son haftası Dünya Cüzzam Haftası olarak kabul edilmiştir.

26 Ocak Dünya Gümrük Günü ve Önemi

“Dünya ticaretinin %98′ inden fazlasını yöneten 180 ülkenin üyesi bulunduğu ve ülkemizin de kurucuları arasında olduğu Dünya Gümrük Örgütü ilk toplantısını gerçekleştirdiği 26 Ocak 1953 tarihinden yola çıkarak 26 Ocak gününü Dünya Gümrük Günü ilan etmiştir.

21-27 Ocak Osmanlı Haftası ve Önemi

27.01.1299 Osmanlı Devleti’nin kuruluşu. 01.11.1922 Saltanatın kaldırılması ve Osmanlı Devleti’nin son bulması. Bu tarihten itibaren ülkemizde her yıl 21-27 Ocak günleri Osmanlı Haftası olarak kutlanmaktadır. 2021 Ocak Ayı Önemli Günler ve Haftalar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
harika
Harika
2021 Ocak Ayı Önemli Günler ve Haftalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Web Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!