Sefer Görev Emri Olanlar Ne Yapmalı

Sefer Görev Emri Olanlar Ne Yapmalı
Sefer Görev Emri Olanlar Ne Yapmalı

Sefer görev emri olanlar ne yapmalı, sefer görev emri şartları neler,  Sefer görev emri kime çıkar? Sefer Görev Emri Nedir? gibi sorular hakkında her vatandaşın bilgi sahibi olması gerekir. Ülkenin karşılaşabileceği herhangi bir seferberlik ve yoğun askerî ihtiyaç halinde göreve kimler çağırılır? İşte sefer görev emri olanlar ne yapmalı sorusunun cevabı: 

Sefer Görev Emri Olanlar Ne Yapmalı

Ülkede bir seferberlik ilan edilmesi ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin görev yapan personelinin yetersiz geldiği durumlarda, bir savaş yahut büyük afet gibi hallerde daha önce askerliğini yapmış olan bazı kişiler yeniden silah altına alınmak üzere göreve çağırılır. Her asker tezkeresini alıp vatanî görevini bitirdikten sonra kendisine sefer görev emri verilip verilmediğini öğrenir. Bir seferberlik halinde en kısa sürede askerî vazifeye koşacaklar arasında olup olmadığını öğrenmek için e-devlet uygulamasından yararlanılıyor. Bu konudaki bilgilendirme Millî Savunma Bakanlığı’nın duyuruları arasında yer alıyor.

sefer görev emri olanlar ne yapmalı?
sefer görev emri olanlar ne yapmalı?

Sefer Görev Emri Şartları Neler

Sefer görev emri 41 yaşından küçük olan erkekleri kapsamaktadır. Çok çocuklu ailelerde çocuklardan genelde birine çıkar.

Kısmi ya da genel seferberliğin ilan edilmesini beklemeden belirlenmiş olan bu görev için seçilen kişilere, hangi birlikte, hangi görevde yer alacaklarını bildiren bir tebliğ gider.

Bir seferberlik durumu oluşursa bunu her türlü yayın organından ilan eden TSK, daha önce belirlediği sefer görev emri olan kişilerin yerlerine ulaşmalarını bekler.

Emri alan kişi bir seferberlik halinde mümkün olan en kısa sürede askerî merkezlere ulaşılır.

Sefer görevi olanların 48 saat yani iki gün içinde görev yerine teslim olması zorunludur.

Sefer görevine giden kişiden hiçbir ulaşım yolunda, otobüs, tren vb. ulaşım ücreti alınmaz.

Görevi alan kişi askerlik künyesi, kimliği ve var ise ehliyetini yanında getirir.

Hızla, silah altına girer ve askeri tertibata katılır.

Bir de seferberlik deneme tatbikatı vardır ki bu da Bakanlar Kurulu onayı ile seçili kişileri eğitim tazelemesi için çağırmadır.

Askerî personelin yedek eğitimi almaları için yollanan “silah altı davetiyesi” ise kişiye seferberlik numarasıyla görev yerini, niteliğini ve zamanını bildiren kapalı bir zarfla gelir. Davetiyeyi alan kişi derhal eğitim için çağırıldığı yere hareket eder.

Eğer kendine sefer görev emri geldiği halde sağlık durumu buna elverişli olmayan kişiler başvurdukları Askerlik Şubesince sağlık denetiminden geçirilir. Eğer ciddi bir engel var ise askerliğe elverişli olmadığını bildiren, seferde görev yapamayacağını gösteren bir rapor verilir ve bu kişilerin üzerinden sefer görev emri düşürülür.

Hapis cezası olanların ya da hapis cezası ile soruşturma ve yargılama geçirenlerin sefer görev emri düşer.

Sefer görev emri olanlar ne yapmalı hakkında  ayırtınlı bilgiyi askerlik şubelerinden öğrenebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
harika
Harika
Sefer Görev Emri Olanlar Ne Yapmalı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Web Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!