Safranbolu ile İlgili Sözler

Safranbolu; Tarihin Derinliklerinden Kopan Gelen Şehir! Eski Evleri, Konakları, Hamamları ve Hanları ile Adeta Yolculuğa Çıkarır Sizleri. Ruhunuza İyi Gelecek Bir Şehirdir Safranbolu. İşte Safranbolu ile İlgili Sözler ve Alıntılar. Safranbolulu Ünlüler ve Safranbolu Hakkında Söylenmiş Ünlü Sözleri...

Safranbolu ile İlgili Sözler ve Alıntılar
Safranbolu ile İlgili Sözler

Gezilesi ve görülesi yerlerden biri olan, eski evleri ile dünyanın bir ucundan görülmeye gelinen şehir Safranbolu. Tarihi sokaklarında gezerken çektiğiniz fotoğrafların altına Safranbolu ile İlgili Sözler arıyorsanız doğru yerdesiniz. Sayfamızda yer alan ve beğendiğiniz En Güzel Safranbolu Sözleri’ ni sevdiklerinizle paylaşabilir, aynı zamanda yazımız içeriğinde sizlerle paylaştığımız Safranbolu ile İlgili Alıntılar sayesinde Safranbolu Şehri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Safranbolu ile ilgili yazılar, Safranbolu ile ilgili cümleler, Safranbolu hakkında bilgiler ve güzel sözler sizleri bekliyor… Safranbolu gibi nadide bir şehrimizi daha da çok tanıtma adına sayfamızı sosyal medya hesaplarınızdan hikaye, gönderi ve durum olarak paylaşmanız umudu ile.

İngiltere’ de Asgari Ücret Fiyatı Ne Kadar?

Safranbolu ile İlgili Sözler

Ey tarih kokan şehir.

Sokaklarda geçmişin izleri…

Safranbolu sen ne güzelsin.

Safranbolu tekrar geleceğim.

Yolumuz buralardan da geçti.

Gez dünyayı gör Safranbolu’yu.

Halen böyle yerler olduğuna şükrediyorum.

İçimde mis kokulu kızıl bir gül gibi duruyor zaman.

Kendi kendini koruyan kent Safranbolu’dan günaydın.

Ruhumuza dokunan şehirler vardır, nasıl iyi olunuru öğreten…

İnsan ve hayat için kurulmuş muhteşem bir düzenek Safranbolu.

Safrabolu’da güzel ve güneşli bir güne merhaba dedik. Günaydın.

Eski tarihin içinde bir yolculuğa çıkmak isterseniz Safranbolu’yu mutlaka ziyaret edin.

Gurbetteki hemşerilerimiz icin özlemlerinizi bir nebze giderebiliyorsak ne mutlu bize…

Bazı şehirler vardır ruhuna ruhuna işler de unutmazsın işte o şehirlerden biri Safranbolu.

Safranbolu sen beni tarihe götürüyorsun, bu asırdan uzaklaştırıyorsun nadirsin, özelsin.

Safranbolu’da 1790’lı yıllarda Sadrazam İzzet Mehmed Paşa’nın yaptırdığı saat kulesi vardır ki, bugün dahi ayaktadır.

Safranbolu bir zamanlar ıssızdı, şimdi dolup taşıyor ama Safranbolu’yu görmeyen de Anadolu coğrafyasını tanıdığını söylemesin.

Safranbolu; Anadolu’nun kuzey batı kesiminde, Antik Devirde tarihçi Homeros’un İlyada destanında Paplagonya olarak geçmektedir.

Közde kahve, kara dut şerbeti, lokum ve dostlar. Arasta Çarşısında Çavuş Üzümü bağının altında sohbet. Dostlukların baki kaldığı güzel şehir Safranbolu’dan günaydın.

Şehri sonsuzluğa uzanan bir zemberek gibi kurup bize bırakıp gittiler. İşte ben şimdi o şehirdeyim Safranbolu’da. Şaşkınlık ve hayranlık içerisinde bırakıyorum gözlerimi bu rüyaya.

safranbolu ile i̇lgili sözler resimli
safranbolu ile i̇lgili sözler resimli

Şehir yaşantısının gürültüsünden, stresinden uzaklaşmak istiyorsan, muhteşem doğasıyla, tarih ve kültürün buluştuğu kent Safranbolu çok uzağında değil. UNESCO Miras Şehri Safranbolu’dan günaydın.

Kültür Bakanlığı tarafından 1976 yılında Kentsel Sit olarak koruma altına alınan Safranbolu; 1994 yılında UNESCO tarafından istisnai ve evrensel kültürel varlıkları bakımından DÜNYA MİRAS LİSTESİNE alınmıştır.

Ne büyük ideallerin vardı ne kahramanlık hayallerin… Basit bir hayat, basit insanlar, zamanın ağır aktığı Safranbolu gibi bir yer ve ölürken bile kimsenin düzenini bozmayacak kadar fark edilmeyecek bir yaşam… Ali Lidar

İnsanlar köprüden geçmediği zaman. Acaba köprü düşünür mü? Çamaşır mandalını gözlerinde allayan meczubun geçtiğini. Üsküdar iskelesinin kanapelerinde güneş banyosu yapanı. Üsküdar kıyılarının ötesindeki. Kastamonu, Sivas, Safranbolu… Erzurum’u. Sait Faik Abasıyanık

Safranbolu’da, Bursa’da, eski İstanbul’da, bir cumbanın ilerisindeki ağacın, çiçeğin; diğer yandan biraz farklı geleneklerin tadına vararak ilerlemek, eski şehirlerimizin insanlara kazandırdığı bir imkândı. Bunlar, sanat eserinin, hayatın her anında fark edilmesine imkân veren bir kültürün ürünüydü. Turgut Cansever

Bilinen geçmişi milattan önce 3 bin yıllarına dayanmakta olan Safranbolu, “zırnık koklatmamak”, “komşu komşunun külüne muhtaçtır”, “tabakhaneye dışkı yetiştirmek” gibi atasözleri ve deyimlerin çıkış noktası olarak da bilinmektedir. Bu deyimlerden en meşhur olanı ise “pabucu dama atılmak” deyimi. 1661 yılında Osmanlı Sadrazamı İzzet Mehmet Paşa’nın tarafından yaptırılan 48 yemeni ustasının bulunduğu Yemeniciler Arasta’sı, bu deyimin çıkış noktası olarak biliniyor.  (Safranbolu Atasözleri, Safranbolu Deyimleri)

Safranbolulu Ünlüler

Deli Abdullah Paşa, Abdurahman Şeref Bey, Şeyhülislam Turşuçuzade Hacı Ahmet Muhtar-Efendi, Mehmet Zühtü Efendi, İsmail Necati Efendi, Mehmet Nuri Efendi, Ahmet Rıfat Efendi, Tahir Karauğuz, Mehmet Ziyaeddin Efendi, Mehmet Kamil Efendi, Mehmet Rıfat Efendi, Kaptan-ı Derya Hacı Salih Paşa, Bestekar Niyazi Şengül, Mehmet Rüştü (Raşit) Efendi, İbrahim Hakkı Efendi, Ahmet Hamdi Kavuşturucu Efendi, Hulusi Yazıcıoğlu, Eczacı Mehmet Hidayet Derman, İsmail Ertan, Prof. Dr. M.Emin Ulusoy, Türker İnanoğlu, Kızıltan Ulukavak, Kaya Erdem, Prof. Dr. İbrahim Gümüşsuyu, Doç Dr. Fethi Toker, Cemil İpekçi…

Ünlü Evliya Çelebi’nin seyahatnamelerinde de Safranbolu’dan hiç söz edilmemektedir. Safranbolu’yla ilgili olarak, yazarının kendi gözlemlerine dayalı en eski yazılı bilginin, 1330-1333 yıllarında 2. Osmanlı Padişahı Orhan Gazi döneminde Anadolu’yu dolaşan, ünlü Arap gezgin İbni BATTUTA’nın seyahatnamesinde yer aldığı kabul edilmektedir.

“Borlu (Safranbolu) Şehri ve Ali Bey, Buradan Borlu’ya (Safranbolu) gittik. (84) (3 ) Tepe üzerine kurulmuş küçük bir şehir. Eteklerinde hendek var. Tam zirvede sarp bir kale mevcut. Orada bir medresede konakladık. Bizimle gelen hacı medresenin müderris ve talebelerini tanıyor, onların yanında derslere katılıyordu. Talebelerle olan sıkı dostluğundan Hanefi olduğu belliydi. Şehir emiri Ali Bek bizi huzura çağırdı. Bu adam cömert ve iyiliksever. Kastamonu’ya hükümdarı Süleyman Padişah’ın (Padişah) oğludur. İleride ondan bahsedeceğiz. Yanına varmak için kaleye çıktık; selam verdik. Bize “Merhaba” dedi, ikramlarda bulundu. Yolculuklarımı sordu, anlattım. Beni yanı başına oturttu. Meşhur müelliflerden olup şehrin kadılığını ve Ali Bek’in kâtipliğini yapan Hacı Alâeddin Muhammed de teşrif ettiler. Yemek geldi. Bütün davetlilerle beraber yemek yedik. Sonra hafızlar göz yaşartan yanık sesleri ve hayranlık uyandıran makamlarıyla Kur’an-ı Kerim okudular. Meclis bu şekilde sona erdi ve oradan ayrıldık.”

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
harika
Harika
Safranbolu ile İlgili Sözler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Web Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!